Sunday, July 15, 2007

Õppigem õieti parkima!

dukelupus: Õppigem õieti parkima! (koos mitmete piltidega)
Hiljuti käisin koolitusel - toitlustamine oli Järve Selveri juures olevates toidukohtades. Eks ma jalutasin siis pärast lõunat veidi ringi poe ees, kena ilm ju… Ja siis vaatasin kuidas inimesed pargivad. Hämmastav, tundub et teatud inimeste jaoks kehtib üks teine, salajane liikluseeskiri. Võtsin siis ka pilte parimatest parkijatest - mobiiliga, nii et mingit kvaliteeti ärge lootke.

Wednesday, July 11, 2007

Mootorratastel luba tasuta parkida

EPL: Mootorratastel luba tasuta parkida
Tallinna linnavolikogus muudetud parkimistasu kehtestamise määruse kohaselt võib mootorrattaid alates 1. juulist linnas tasuta parkida, hübriidautode parkimise eest tuleb aga edaspidi hakata maksma.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on hübriidsõidukite arv hakanud nüüd piirama teiste sõidukite võimalusi parkimiskohtade kasutamiseks.

“Hübriidmootoriga sõidukitele on väljastatud 158 parkimiskaarti, neist linnamaasturitele 96,” tõdes Mutli. “Oma klassis on hübriidmootoriga linnamaasturid küll keskkonnasõbralikumad, kuid võrreldes kesk- ja väikeklassiautodega puudub nende puhul keskkonnasääst täielikult.”

Tallinna tasuline parkimine arvudes

EPL: Tallinna tasuline parkimine arvudes
Kuidas makstakse:
• 60% tasub mobiiltelefoni abil
• 10% kasutab perioodikaarti
• 8% kasutab kraabitavaid parkimispileteid
• 5% maksab automaati

Kontrolöride viie kuu töö:
• 3083 valesti pargitud autot teisaldati tänavatelt
• 2912 kiirmenetlusotsust kogusummas 837 413 krooni
• 62 väärteoprotokolli neile, kes polnud trahviga nõus
• 194 viivistasuotsust kogusummas 93120 krooni
• 624 teisaldamisväljakutset kodanikelt või politseilt
• 99 hoiatusmenetlust parkimisala laiendamise alguses

Allikas: AS Ühisteenused

Paberist parkimisluba liigub mobiili

EPL: Paberist parkimisluba liigub mobiili
Parkimisload ja -trahvid muutuvad virtuaalseks, vana süsteem jääb aga kõrvale.

Tallinna parkimiskorraldaja töötab mobiilioperaatoriga EMT välja virtuaalse parkimislubade süsteemi, mis annab linnale võimaluse loobuda tuhandetest paberdokumentidest ja lihtsustab kontrolöride tööd.

Virtuaalne andmebaas toob Ühisteenuste parkimiskontrolli vanemkorrapidaja Juri Jurkevitši sõnul hulgaliselt mugavusi. Parkija jaoks silmatorkavaim uuendus on, et senised paberkandjal parkimisdokumendid on sarnaselt ühistranspordi ID-piletiga edaspidi elektroonilised ning neid saab taotleda ja vormistada interneti kaudu.

Kesklinna elaniku sooduskaardid, parkimise perioodikaardid, ajutised ja alalised vanalinna sissesõidu load – kõik need on kontrolörile nähtavad elektroonilisest andmebaasist. Niisamuti muutuvad virtuaalseks viivistasuotsused.