Tuesday, August 14, 2007

Tallinnas on oluliselt kasvanud teisaldatud sõidukite arv

ETV24: Tallinnas on oluliselt kasvanud teisaldatud sõidukite arv
Tallinnas teisaldati tänavu seitsme kuuga ASi Ühisteenused parklasse 4332 liikluseeskirja rikkuvat või liiklust takistavat sõidukit, mida on 627 sõiduki võrra rohkem kui eelmisel aastal kokku.
Alates 1. märtsist, kui AS Ühisteenused teisaldamise korraldamise kohustuse üle võttis, on Tallinnas teisaldatud sõidukite arv tunduvalt kasvanud, teatas ettevõte.

Jaanuaris ja veebruaris teisaldati Tallinnas keskmiselt 439 sõidukit kuus, märtsist juulini on teisaldatud keskmiselt 690 sõidukit kuus.

Pealinna tasulise parkimise korraldaja AS Ühisteenused teenis linnale juulikuus parkimisõiguse müügist 4,3 miljonit krooni tulu. Seitsme kuuga on Tallinn saanud parkimisõiguse müügist 32,5 miljonit krooni tulu.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on parkimistulu laekumine kasvanud 9,6 miljoni krooni võrra.

Parkimistasu maksmata jätmise eest kirjutasid kontrolörid juulis välja 4935 viivistasuotsust. Tänavu seitsme kuu jooksul koostasid kontrolörid 33 325 viivistasuotsust, mida on 4607 võrra rohkem kui mullu samal perioodil.

Viivistasudena laekus juulis linnakassasse 2,4 miljonit krooni. Seitsme kuuga on Tallinnale laekunud 14,2 miljonit krooni viivistasu ehk 2,6 miljonit krooni enam kui 2006. aasta seitsmel esimesel kuul.