Friday, October 31, 2008

Savisaare alamad matkivad oma juhti

Photo @ Urbaanika


Saabus fotodokument keniaaalsest parkimiskorraldusest linnaviletsuse ees.
Ühesõnaga, kui sul on asja linnaviletsuse kanti, kus teatavasti parkimisega kitsas, talita nii, nagu selle auto omanik:

* Külasta lähimat kauplust, kus müüakse kooke-pirukaid.
* Ei, ega need koogid-pirukad olegi olulised, karp oopis.
* Kuna ilma ostuta tekib karbi omastamisel ilmselt raskusi, ühenda kasulik meeldivaga.
* Kui oled dieedil, võid kondiitritooted muidugi linnaviletsuse ette prügikasti visata.
* Voldi karp lahti ning kanna sellele kirjutusvahendit kasutades ehk manuaalselt ja vabas vormis parkimisluba markeeriv tekst.
* Alla kirjuta: linnaviletsus.
* Pargi. Kõnniteel. Täitsa vabalt.
* Tehtud!

Wednesday, October 22, 2008

Liiklejate hoolimatuse tõttu läheb parkimine lennujaama ees tasuliseks

EPL: Liiklejate hoolimatuse tõttu läheb parkimine lennujaama ees tasuliseks
Kuna inimesed ei ole juba aastaid Tallinna lennujaama esisest liikluskorraldusest kinni pidanud, läheb detsembrist liiklusskeem terminali ees peegelpilti.

Vaata uut liiklusskeemi SIIT!

Lennujaama käitlusdirektori Einari Bambuse sõnul on segadus maja ees kestnud juba pikemat aega, mistõttu endistviisi enam jätkata ei ole võimalik.

„Inimesed eiravad õiget liikluskorraldust sellest hoolimata, et ühistranspordil on vaja maja ees kindlatel aegadel peatuda. Sellele lihtsalt vilistatakse ja ei hoolita, et igal pool maja ees peatuda ei tohi,“ rääkis Bambus Päevaleht Online’ile.

Kuna liiklejad ei ole ennast Bambuse sõnul karvavõrdki parandanud, ei jää lennujaamal lihtsalt muud üle, kui terminaliesine liiklusskeem kapitaalselt ümber korraldada. „Vaatame, kas nii olukord paraneb,“ ütles ta.

Terminaliesine peegelpilti

„Põhimõtteliselt lähebki kogu tänane majaesine pilt peegelpilti,“ ütles Bambus. „Bussid, taksod hakkavad peatuma terminali ees ja autod, kes reisilt tulijaid ja reisile minejaid toovad või viivad, toome sinna, kus praegu taksod seisavad,“ selgitas ta.

Terminali ette viivale rambile tuleb Bambuse sõnul taksode ootetasku. „Kümme kohta on taksodele maja ees ette nähtud, ülejäänud siis ootavad oma korda seal taskus,“ lisas ta.

Parkimine tasuliseks

Maja ette sõitmist Bambuse sõnul tasuliseks ei tehta, kuid tasuliseks läheb terminali ees ootajatele parkimine.

„Oleneb, kuidas täpselt kujuneb, kuid umbes 10-15 minutit hakkab parkimine selleks ette nähtud kohas olema tasuta ja kui ootajal läheb pikemalt, siis tuleb selle eest ka veidi raha välja käia,“ märkis ta.

Taoline tasuline süsteem on Bambuse sõnul pikemat aega väga edukalt käigus olnud ka lennujaama alumises parklas, seega probleeme tekkida ei tohiks.

Tariifi terminali ees parkimiseks lennujaam seni veel kindlaks määranud ei ole. „Selle otsustame vahetult enne uue skeemi käiku minemist detsembris,“ ütles ta.

Ümberkorraldused etapi kaupa

Liikluse ümber organiseerimise eeltöödega on juba pihta hakatud, kuid suurem sagimine lükati nädala võrra edasi. Seega on osalist majaesise liikluse sulgemist oodata novembri alguses.

„Lükkasime suurema töö algava vaheaja tõttu nädalakese edasi, sest vaheajal kipuvad inimesed rohkem reisima,“ märkis ta.

Bambuse sõnul peaks kõigi eelduste kohaselt uus liiklusskeem täielikult käiku minema detsembrist. Kui mitte täpselt kuu algusest, siis keskpaigast kindlasti.

„Oma osa on selle rakendumisel kindlasti ka ilmal, aga hetkel püsime väga hästi graafikus ja usun, et detsembris saame sellega hakkama,“ ütles ta.

Tuesday, October 07, 2008

Savisaar parkis TAAS valesti! Radisson 07.okt (number: 291 MKI)

Nagu sellest Äripäeva tehtud videost näha, on üks kõigile tuntud valestiparkimise ning liiluseeskirjade rikkuja Edgar Savisaar (autoga 291 MKI) TAAS eeskirju rikkunud (mis sest, et ta siin vaid kõrvalistmel istus) - ega tema autojuht ilma tema käsuta hinga kah.

Video @ ap3.ee