Thursday, August 31, 2006

Linn kavatseb tasulist parkimisala järgmisest aastast laiendada

EPL: Linn kavatseb tasulist parkimisala järgmisest aastast laiendada

Tasulise parkimisala suurendamine peaks suunama inimesi ühissõidukeid kasutama.

Septembri keskel peaks Tallinna linnavolikokku jõudma aastate 2006–2014 parkimise arengukava eelnõu, mille üks eesmärke on südalinna liikluskoormuse vähendamine, laiendades selleks tunduvalt tasulise parkimisala piire.

“Valveta tasulise parkimisala laiendamise otsus on linnavolikogu pädevuses, kuid meie ettepanek oleks rakendada seda alates järgmisest aastast,” lausus Tallinna transpordiameti juhataja asetäitja Tiit Siimon. Inseneribüroo Stratum poolt koostatud parkimiskava strateegiliseks ülesandeks on panna linnakodanikke rohkem ühissõidukeid kasutama, et väheneks autode vool kesklinna ja kahaneks seal parkijate hulk.

Falckile tööd juurde

Hetkel südalinna tasulise parkimisala piirile jäävate ja sõidukitest umbe pargitud tänavate uude kohta ülekandumist Siimon ei karda. Tema sõnul muudab parkimisala laiendamine kesklinna tõmbeobjektide ja võimaliku tasuta parkimiskoha vahelise maa tunduvalt suuremaks, mis peaks autojuhtide huvi vähendama. “Plaanis on juurde ehitada uusi parkimismaju, kuid ka valminutes leidub piisavalt vaba ruumi,” ütles Siimon. Tulevase parkimisala piiride valimisel on võetud arvesse nii piirkonna liiklustihedust kui ka parkimiskohtade ja nende kasutajate hulka. Arengukava näeb edaspidi ette ühissõidukite peatuste lähedusse soodsate parkimistingimuste loomist, mis võimaldaks jätta auto sinna ja sõita mõistliku hinnaga näiteks trammiga kesklinna edasi. “Parkimistasude tõstmist momendil kavas pole ja see võib kõne alla tulla eurole üleminekul,” lisas Siimon. “Parkimistasudest ja -trahvidest laekuva tuluga saame täiendavalt toetada linna transpordisüsteemi arengut,” selgitas Siimon üht linna parkimispoliitika eesmärki. Arengukava koostanud spetsialistid ei pea parkimistasu suurendamist otstarbekaks, sest mõõdukas hind ei hirmutaks kõiki autojuhte, kuid reguleeriks siiski parkimistihedust.

Tallinnas parkimist korraldava AS-i Falck infojuhi Katrin Paasi sõnul on tasulise parkimisala laienemisel firmasse juurde vajatavate töökäte hulgast momendil veel vara rääkida. “Linn ütleb esmalt hinnad ja kirjeldab teenust ning kui nende poolt esitatud tingimustes on kokku lepitud, siis selgub kõik täpsemalt,” ütles Paas.

“Seejärel saab hakata prognoosima ka laiendatud alal parkimistrahvidest laekuva rahasumma kasvu,” lisas Paas. Hetkel on Falckil Tallinnas tööl 12 parkimiskontrolöri ja puudust tuntakse veel kolmest.

Tallinnas saavad väikelaste vanemad parkimise soodustust

ETV: Tallinnas saavad väikelaste vanemad parkimise soodustust.

Alates septembrist saavad väikelaste vanemad, nende saatjad ja lapseootel naised osades kohtades tasulise parkimise tsoonis soodsamalt parkida.

Parkimissoodustused kehtivad tasulise parkimise tsoonis asuvate lasteaedade ja meditsiiniasutuse juurdes, kuhu paigaldatakse vastavasisulised liiklusmärgid ja parkimiskorrast teavitavad lisatahvlid, teatas Tallinna pressiteenistus.

Esialgu paigaldatakse parkimise soodustust lubavad märgid kesklinna tasulise parkimise tsoonis asuva 20 laste- või meditsiiniasutuse juurde. Lasteasutuste juures võib tasuta parkida kuni pool tundi ja meditsiiniasutuste juures kuni tund.

"See on mõistetav, et lapsi lasteaeda viies ei piisa 15 minutist lubatud tasuta parkimisest," ütles Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli. "Samuti oleks ülekohtune lapseootel emadelt polikliiniku juures parkimise eest lisaraha nõuda."

Tingimata tuleb kasutada parkimiskella, parkimise alustamise aeg fikseerida ja parkimiskoht lisatahvlil fikseeritud aja jooksul järgmisele sõidukile vabastada.

Järve Selver 30.august (number 504 MCD)

Photo @ WrongParking

Photo @ Tiit

Järve Selver 25.august (number 855 AVJ)ˇ

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Tammsaare tee 101 juures 31.august (numbrid 237 TEK ja 463 ATU)

Photo @ WrongParking

Need numbrimärgid on nende kaugemal puude taga oleva (jalakäijate ja jalgratturitele mõeldud) ala peal.

Photo @ Jaanis

Tornimäe ja Maakri tn nurk 29.august

Photo @ WrongParking

Igapäevane parkimine kõnnitee alal, jalakäijatele möödapääsemine peaaegu võimatu, kõik on üksteist kinni parkinud, koht Radisson SAS ja Stockmanni vahel Tornimäe ja Maakri tn nurgal (tean omast käest a. tagasi viidi masinaid parklasse kes sinna parkinud olid aga nüüd jälle pilla palla) kell12:40

Pilt tehtud telefoniga.

PS. juhin tähelepanu sellele, et teeservas masinate ülesõitu taksitav takistis on suisa kõrvale lükatud paremaks liikumiseks.

Photo @ S

Roosikrantsi tn 29.august (number 32 ZEN)

Photo @ WrongParking

Photo @ BC

Tartu mnt 3 ees 30.august (number 629 MCL)

Photo @ WrongParking

Photo @ Margo

IT Kolledzh 29.august (number 433 MEU)

Photo @ WrongParking

Pilt on tehtud IT Kolledži juures 29.august kella 13:30 paiku. Number on 433 MEU, auto on Nissan Pathfinder. Auto tuuleklaasi all oli IT Kolledži parkimisluba.

Ümberringi oli ruumi sitaks, aga see mees pidi kõnnitee kinni parkima.

Photo @ M

Kristiine keskus 29.august (number 304 APR)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Pärnu mnt 29.august (number 077 AUF)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Wednesday, August 30, 2006

Järve Selver 25.august (number 010 HOT)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Laagri Maksimarket 28.august (number 686 ARD)

Photo @ WrongParking

Käruhoidla kõrval on invakohad. Seal pole need küll üleni siniseks värvitud vaid tähistatud suure asfaldile joonistatud embleemiga.

Photo @ T

Laagri Maksimarket 28.august (number 986 MEN)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Laagri Maksimarket 28.august (number 465 TES)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Laagri Maksimarket 28.august (number 428 ARZ)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Laagri Maksimarket 28.august (number 121 MFK)

Photo @ WrongParking

Käruhoidla kõrval on invakohad. Nagu ka selle pildi vasakust ülaservast näha võib. Seal pole need küll üleni siniseks värvitud vaid tähistatud suure asfaldile joonistatud embleemiga.

Photo @ T

Tuesday, August 29, 2006

Lasnamäe Rimi 28.august (number 323 ATV)

Photo @ WrongParking

Sellised pildid siis tehtud täna 28. augustil ca 19:40 Lasnamäe Rimi ees. Pildistatud mobiiliga, sestap on kvaliteet täpselt selline nagu on.

Kui ma just ei eksi, siis pildil olev auto on Edgar Savisaare ametiauto. Samas ei usu ma, et E.S, ise poes oli ja auto just sinna parkis, pigem oli see tema autojuht.

Kas kegi saaks seda fakti kontrollida??

EDIT: Kontrollitud - tegu ongi Savisaare ametiautoga.

Photo @ Ülo

Järve Selver 27.august (number 585 AXO)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Järve Selver 27.august (number 395 MFC)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Mustamäe haigla ees 28.august (number 097 APC)

Photo @ WrongParking

Sain pildile ühe veoauto kah. Tundub, et näitab sellega välja suhtumist: mina ei ole süüdi, et mu jaoks parklakohti pole.
Eks Mustamäe haigla ümbruses on parkimiskohtadega pidevalt kitsas, aga mina jätan auto tavaliselt kaugemale ja käin lihtsalt rohkem jala. Tervislik.

See tüüp otsustas suure masinaga väikesi autosid risumisega riskides kitsal tänaval liigelda. Huvitav olnuks näha, kuidas ta minema sai. Üle muru ringe tehes? Number on hästi näha.

Aga Edu sulle! Vaatan, et EPL on Sinu idee röövinud.

Photo @ Mairold

Järve Selver 27.august (number 386 MFS)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Järve Neste 28.august (number 295 AVH)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Nõmme Keskus 25.august (number 667 MCI)

Photo @ WrongParking

Kes teab, kas kollane vilkuv tuli annab õiguse parkida invaliidi kohal või ei? Liikluses sõita on kollase vilkuva tulega küll lubatud nii päri kui vastassuunas ja nii sõidu kui kõnnitee peal ning ka haljastusel.

Parandatagu mind selles küsimuses.

Photo @ K

Rocca-al-Mare keskus 28.august (number 227 MDT)

Photo @ WrongParking

Photo @ BC

Kadaka Selver 28.august (number 922 MDB)

Photo @ WrongParking

Photo @ BC

Monday, August 28, 2006

Jõmmkärakas teel Pranglile

siin üks näide küll mitte parkimisest, aga siiski inimeste (vabandust) ajuinvaliidide tegutsemist Eestis!

Rävala pst 24.august (numbrid 016 ATP ja 071 ASA)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Rävala pst 24.august (number 075 MCI)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Pärnu mnt 24.august (number 795 MFR)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Estonia esine 24.august (number 715 ARB)

Photo @ WrongParking

Tegu on kõnniteega kus see masin parasjagu end parkinud on.

Photo @ T

Pärnu mnt 24.august (number 325 TDV)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Tehnokratt kiitis Wrong Parking blogi

Kuna ma raadiot pole ammu kuulanud muul puhul kui muusikataustana autosõidul ja Tehnokratti podcast'is uuendusi vahepeal ei tulnud siis täna avastasin et 12.augusti Tehnokratti saates kiitis Peeter Marvet Wrong Parking blog'i (alates saate 10:55 hetkest) just selle kasutajasõbralikkuse poolest.

Rõõm kuulda, et innovaatilised inimesed selliseid kommentaare annavad.

Aitame parandada liiklemiskultuuri!

selline teade oli mul internetipangas:
Lugupeetud kodanik,

Iga päev näeme ja kogeme enda ümber üha halvenevat liikluskultuuri, olgu selle põhjuseks siis puudulik liiklusjärelevalve või liiklejate vastutustunde puudumine.

Liiklemiskultuur algab lapsepõlvest. Kuid ikkagi juhtub liiga palju liiklusõnnetusi just lastega, sest lapsed ei kujuta ette liikluses varitsevaid ohte ning neil puudub iseseisva liiklemise kogemus. Sama ohtlik on täiskasvanute vastutustundetu eeskuju, rääkimata autojuhtide arusaamast, et liiklus kuulub autodele.

Parim, mida me laste jaoks teha saame, on tõsta lasteaedades tehtava liiklemisõpetuse taset, et isad-emad julgeksid lapse rahuliku südamega kooliteele lubada. Lapse kooliks ettevalmistamisel on lugemis- ja arvutamisoskuse arendamise kõrval sama oluline õpetada oskust iseseisvalt ja ohutult liigelda ning liikluses teistega arvestada, samuti tuleb anda teadmisi võimalikest ohtudest.

Õpetame lapsed liiklema!

Kutsume Teid üles toetama lasteaedadesse liikumiskasvatuse õppeväljakute loomist, et meil kõigil oleks tulevikus teedel ja tänavatel rahulikum liigelda.
Annetusi saab teha

* U-Netis;
* SEB Eesti Ühispanga kontorites;
* helistades lühinumbrile 16325 (kõne hind 25 krooni) või
* kasutades ükskõik millist internetipanka.

Annetuste konto number SEB Eesti Ühispangas on 10220040980015. Saaja AS SEB Ühispanga Elukindlustus.

Lasteaiad üle Eesti, kuhu rajame kogutud raha eest liikumiskasvatuse õppeväljakud, valivad meile laekunud taotluste alusel välja Eesti Lasteaednike Liit ja Eesti Maanteeamet.

Kampaaniat toetab Tele2.

Kõik annetajad saavad SEB Ühispanga Elukindlustuse tooteid soodushindadega. Täpsemalt saab soodustusi vaadata siit.

Täname Teid väga,
SEB Eesti Ühispanga Elukindlustus

Järve Neste 24.august (number 181 MCJ)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Järve Selver 24.august (number 518 MEN)

Photo @ WrongParking

Photo @ Marit

Järve Selver 24.august (number 919 AUX)

Photo @ WrongParking

Photo @ Marit

Neljas kord - Kadaka Selver 24.august (number 355 AVA)

Photo @ WrongParking

Esimene pilt sellest masinast TÄPSELT sellel kohal on tehtud 08.august. Pärast seda veel päevadel 09.august ja 11.august. Eile 24.august oli ta TAAS täpselt sama koha peal. Tundsin siis huvi selle vastu ja helistasin politseisse. Lubati asja uurida, sest tagaotsitavate masinate nimistus seda polnud.

Hiljem helistati tagasi ja selgus et tegu on SELVERI ENDA TÖÖTAJAGA!

PS. Kontrollisin järgmine päev üle: politsei kõne töötab! Masin oli läinud.

Photo @ BC

Järve Säästumarket 21.august (number 422 ATG)

Photo @ WrongParking

Photo @ Aaro

Pärnu mnt.158, MicroLinki maja hoov paar aastat tagasi

Photo @ WrongParking

Milleni võib viia joontest mitte kinnipidamine! See on küll nüüd üks ekstreemsemaid variante.

Photo @ Remi

Friday, August 25, 2006

Rocca-al-Mare keskus 22.august (number 679 TGA)

Photo @ WrongParking

Photo @ Oliver

Järve Selver 24.august (number 807 TFK)

Photo @ WrongParking

Photo @ BC

Järve Selver 24.august (number 02 ZEU)

Photo @ WrongParking

Photo @ BC

10 000 külasust Wrong Parking blogil täis!

Täna sai täis sellel blogil esimesed 10 000 külastust, mis annab veidi enam kui kahe kuu jooksul avatud olnud blogile päeva keskmiseks kuskil 149 külastuse kanti. Enamus neist on muidugi tulnud siia viimase kuu sees, sest siis hakkasivad ka erinevad meediaväljaanded sama teemaga tegelema ja selle blogigi vastu huvi kasvas järsult.

EPL'ist suisa kirjutati mulle, et võiks koostööd teha selles vallas, millega ma ka nõus olin, sest eks selle lehe algne idee ongi tähelepanu juhtimine sellele jamale meie liikluskultuuris! Aga see koostöö paistab et lõppes sellega, et nad korra või paar viitasid sellele blogile ja võtsivad siit mõned pildid.

Aga hea on see, et kõla selle probleemi olemasolu kohta on laiemalt levinud ja üht teist on juba ka tehtud asja parandamiseks.

Probleemi teemast on siin veel paar lugu mida tasub lugeda:
Statistika näitab et siia on sattunud inimesi nii www.gov.ee, www.vm.ee, www.fin.ee, www.pv.ee, www.pol.ee, www.tallinnlv.ee, sisemin.gov.ee kui ka teistest riigiasutuste serveritest.

Järve Selver 23.august (number 999 AKB)

Photo @ WrongParking

Photo @ Rasmus

Järve Selver 23.august (number 030 AMF)

Photo @ WrongParking

Photo @ Rasmus

WTC Tallinna ees 19.august (number 821 MCX)

Photo @ WrongParking

Photo @ Maarit

Thursday, August 24, 2006

Peterburi mnt 62 Maksimarket 23.august (numbrid 514 MFN ja 816 AMC)

Photo @ WrongParking

Photo @ Viljar

Kuna Peterburi mnt 62, Maksimarket on selline koht, et seal võib päeva jooksul nõrkemiseni pildistada, siis ma sellele mersubussile esialgu tähelepanu ei pööranud. Aga

Kui ma olin paar sammu edasi astunud, saabus Toyota.

Juht kindlasti vandus tulist kurja nähes, et ümbruskonna parim parkimiskoht oli juba hõivatud. Kuid kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem. Autoga elegantse kaarega kõnnitee äärest üles ja hingerahu vist saabus taas, kuna oma poolteist meetrit sai ta konkurendiga võrreldes ju ehituspoe uksele lähemale…

Au ja kiitus juhile, ta jättis kasutamata pildil vasakule jäävad 2 „inva kohta”

Ülemiste keskus 21.august (number 878 ASA)

Photo @ WrongParking

Photo @ Jaak

Tartu Eedani keskus 21.august (number 806 TGC)

Photo @ WrongParking

Photo @ K

Järve Selver 18.august (number 660 MGI)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Järve Selver 18.august (number 698 MFH)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Tartu Eedani keskus 21.august (number 002 BDF)

Photo @ WrongParking

Photo @ K

Järve Selver 18.august (number 383 MOC)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

Järve Selver 18.august (number 044 AAE)

Photo @ WrongParking

Photo @ T

ARK Tallinna büroo ees 18.august (number 802 AXC)

Photo @ WrongParking

Photo @ T