Thursday, November 22, 2007

Kui kerge või raske on turistina Tallinnas parkida?

Täna kirjutas mulle üks välismaalane (kuna ta leidis selle blogi siin) enda parkimistrahvi murest. Ja seoses sellega mõtlesin uurida, milliseid jutte on teile räägitud Eestit ja Tallinna külastanud turistide kogemustest, kes on pidanud siin omal käel autoga ringi liikuma ja parkima:
  1. kui selgelt ja arusaadavalt on tähistatud tasulise parkimise alad võõramaalase jaoks?
  2. kas parkimisautomaatide kasutamine on eesti keelt mitte valdavale inimesele selge ja arusaadav?
  3. kui arusaadav ja selge on parkimistrahvi kviitungi peal olev info (et mille eest see on, kes selle esitas, miks on tegu miski erafirmaga, kuhu tasuma peab, mis on trahvi määrad jnejne)?
  4. kas on kuskil kirjas (nt. mõnel turismiettevõtte või riiki/linna tutvustaval veebilehel) või on keegi seletanud/täpsustanud turistidele siinset parkimiskorraldust?
ootan sisulist ja aktiivset vastukaja sellel teemal siin kommentaarides. ühtlasi võib avaldada arvamust ka enda personaalsest seisukohast samal teemal.

Tuesday, November 20, 2007

Veel üks Savisaare parkimisülbus: Vana-Viru tn (010 MDJ)

Photo @ WrongParking


Photo @ Taavi Rõivas
Miks sõidutas linnapead puhkuse ajal (vaata eelmist sissekannet) autojuht? Siseministeeriumi kantsleri kohalt on autojuhi ja ametiauto kuritarvitamise eest tagasi astutud, kas linnapeadele kehtivad teised reeglid?

Sunday, November 18, 2007

Savisaar ajuhiilgab taas: 17.november, Grand Rose (291 MKI)

Photo @ WrongParking


Photo @ parasiil

Thursday, November 01, 2007

ETV24: Tallinnas teisaldati oktoobris rekordarv sõidukeid

ETV24: Tallinnas teisaldati oktoobris rekordarv sõidukeid
Oktoobris teisaldati Tallinnas 1033 valesti pargitud sõidukit, mis on ligi kahesaja auto võrra enam kui kahel eelneval kuul.
Kui tänavu jaanuaris tehti 416 teisaldust, siis augustis teisaldati 850 ja septembris 816 sõidukit, teatas Tallinna pressiteenistus.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul ei tähenda oktoobrikuu teisaldamiste suur arv, et pealinnas on olukord halvenenud. "See on kindel märk sellest, et meie töö on igakuiselt üksnes tõhustunud," märkis Mutli.