Thursday, November 22, 2007

Kui kerge või raske on turistina Tallinnas parkida?

Täna kirjutas mulle üks välismaalane (kuna ta leidis selle blogi siin) enda parkimistrahvi murest. Ja seoses sellega mõtlesin uurida, milliseid jutte on teile räägitud Eestit ja Tallinna külastanud turistide kogemustest, kes on pidanud siin omal käel autoga ringi liikuma ja parkima:
  1. kui selgelt ja arusaadavalt on tähistatud tasulise parkimise alad võõramaalase jaoks?
  2. kas parkimisautomaatide kasutamine on eesti keelt mitte valdavale inimesele selge ja arusaadav?
  3. kui arusaadav ja selge on parkimistrahvi kviitungi peal olev info (et mille eest see on, kes selle esitas, miks on tegu miski erafirmaga, kuhu tasuma peab, mis on trahvi määrad jnejne)?
  4. kas on kuskil kirjas (nt. mõnel turismiettevõtte või riiki/linna tutvustaval veebilehel) või on keegi seletanud/täpsustanud turistidele siinset parkimiskorraldust?
ootan sisulist ja aktiivset vastukaja sellel teemal siin kommentaarides. ühtlasi võib avaldada arvamust ka enda personaalsest seisukohast samal teemal.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Meil ei saa ju parkimise eest trahvida, parkimistrahvi selles mõttes, nagu kogu ülejäänud planeedil, meil ei eksisteeri. Kahjuks.

Meie juriidika on üldse väga omapärane. Ka häbenetakse meil miskipärast kasutada parkimise reguleerijatena teisaldamatuid tõkkeid, kõik seni paigaldatud (v.a. uuendatud Tartu mnt.-l) on teisaldatavad ja seda ka autojuhid pidevalt teevad - nihutavad segavad asjaolud lihtsalt eest ära ja ronivad ikkagi sinna parkima, kuhu ei tohi.

10:51  

Post a Comment

<< Home