Monday, March 31, 2008

Vanalinn 30.märts (number: 575 AZJ)

Photo @ Asjadest


Blogist Asjadest võib täna leida sellise ebanormaalse inimese parkimisviljeluse.
Jõudsin auto juurde just siis, kui selle sõiduki omanik kedagi vanatädikest "paika pani", kes autost väga hästi mööda ei pääsenud. Omanikul oli kõrval vist mingi pood...-või läks ta lihtsalt ise poodi? Ma ei saanudki täpselt aru. Igatahes oli auto seal seisnud juba umbes 15 minutit nagu jutust selgus.
Ma pole kindel, kas selline parkimismoodus on päris normaalne...

Kuna see küll eestlaste teadvusse jõuab..

.. et less is more!

Photo @ l'oeil de cat


Täismõõdus pilt: Smart rollerite ja Mini vahel.

Thursday, March 27, 2008

Tallinlaste kesklinna parkimiskaarte saab vormistada internetis

PM: Tallinlaste kesklinna parkimiskaarte saab vormistada internetis
Tallinna kesklinnas elavad autoomanikud saavad vormistada parkimise soodusluba elektrooniliselt - sisenedes ID-kaardiga, mobiil ID-ga või pangakoodidega vastaval internetilehel.

1.aprillil täitub aasta Tallinna kesklinna tasulise parkimisala piiride laienemisest.

Kesklinna elanikele väljastatud parkimise soodusload kehtivad aasta ja vajavad siis uuendamist.

Tallinna transpordiamet tuletab meelde, et kesklinna elanikele mõeldud parkimise sooduskaarte saab vormistada ka elektrooniliselt.

Internetis parkimiskaardi vormistamisel tuleb arvestada, et eelnevalt kontrollitakse elanike- ja autoregistrist nõutavaid andmeid ja alles seejärel saab elanik e-posti või SMS-iga teate taotluse rahuldamisest.

Taotluse rahuldamise korral tuleb 600 krooni tasumiseks veel kord siseneda samal veebilehel, kus on pangalink viite- ja kontonumbriga.

Luba hakkab kehtima kohe peale ülekande laekumist arvele. Pangaülekande tegemisel tuleb arvestada pühade ja nädalavahetustega.

Enda kasutuses oleva sõiduki parkimiseks on õigus saada aastakaart neil inimestel, kes on rahvastikuregistri andmetel vähemalt ühe aasta Tallinnas elanud, kelle elukoht asub rahvastikuregistri järgi avaliku tasulise parkimisala piires ning kelle nimi koos isikukoodiga on kas mootorsõiduki omaniku, rentniku või kasutajana kantud sõiduki registreerimistunnistusele.

Kui elaniku omandis või kasutuses on mitu sõidukit, on tal õigus saada ainult üks aastakaart.

Parkimiskaardi taotlusi saab sisse anda ka linnavalitsuse teenindussaalis Vabaduse väljak 7 Roosikrantsi tänava poolses infolauas.

Esmaspäeviti kell 8.15-18.00, teisipäev, kolmapäev, neljapäev kell 8.15-17.00 ja reedel kell 8.15-14.00. Vaheaeg kell 12.00-13.00.

Wednesday, March 26, 2008

Valesti pargitud autod takistavad vanalinnas lume koristamist

EPL: Valesti pargitud autod takistavad vanalinnas lume koristamist
Lumemöllus valesti pargitud autod segavad Tallinna vanalinnas lumekoristusautodel oma töö tegemist, kõik koritustöid takistavad sõidukid teisaldatakse tasulisse parklasse.

Selleks, et tagada vanalinna nõuetekohane koristamine pöörab transpordiamet tavapärasest suuremat tähelepanu vanalinnas kehtestatud talvise parkimiskorra täitmisele.

Vastavalt Tallinna linnavalitsuse korraldusele kehtib alates 15. novembrist kuni 15. aprillini vanalinnas talvine parkimiskord, mis on vajalik talviste tänavahooldustööde tegemiseks.

Transpordiamet palub sõidukijuhtidel praeguse ilmaga vanalinnas parkimisel olla eriti tähelepanelik ning juhinduda paigaldatud liiklusmärkidest.

Sõidukid, mis on pargitud keelatud kohtadesse ja mis takistavad teede, kõnniteede ja rajatiste hooldustöid paigutatakse ümber tasulisse valvega parklasse.

Kõiki korda rikkunud sõidukijuhte karistatakse seadusega ettenähtud korras. Parkimiskorra kohta saab täiendavat informatsiooni ka linna kodulehelt.
Parkimine on paariskuupäevadel keelatud kella 00.00-06.00 I piirkonnas: Viru tn, Valli tn, Müürivahe tn (Harju tn ja Viru tn vaheline ala), Sauna tn, Väike- Karja tn, Vana turg, Vanaturu kael, Raekoja plats, Kuninga tn, Suur-Karja tn, Harju tn, Kullassepa tn, Vana-Posti tn, Dunkri tn, Rataskaevu tn, Niguliste tn, Rüütli tn, Toompea (Piiskopi tn, Rutu tn, Kiriku tn, Kiriku plats, Kohtu tn, Toom-Rüütli tn, Rahukohtu tn, Toom-Kooli tn), Wismari tn (Toompea – Toompuiestee vaheline lõik).

Parkimine on paaritutel kuupäevadel keelatud kella 00.00-06.00 II piirkonnas: Pikk tn, Vaimu tn, Pagari tn, Oleviste tn, Tolli tn, Lai tn, Suurtüki tn, Kooli tn, Laboratooriumi tn, Suur-Kloostri tn, Väike-Kloostri tn, Nunne tn, Aia tn, Vana-Viru tn, Uus tn, Müürivahe tn ( Viru tn ja Munga tn vaheline ala), Munga tn, Vene tn, Pühavaimu tn, Apteegi tn, Mündi tn, Kinga tn, Olevimägi, Sulevimägi, Inseneri tn, Kanuti tn (Aia tn 18 - 20 vaheline lõik)).

Parkimiskorra kohta saab täiendavat informatsiooni ka Tallinna kodulehelt.

Monday, March 24, 2008

Tallinna parkimistrahvid muutuvad digitaalseks

PM: AS Ühisteenused muudab parkimistrahvid digitaalseks
Homsest hakkavad ASi Ühisteenused parkimiskontrolörid Tallinna avalikul tasulisel parkimisalal tasu maksmata jätnud sõidukijuhtidele vormistama digitaalseid viivistasuotsuseid (VTO).

Rikkumise tuvastamisel trükivad kontrolörid digitaalselt allkirjastatud VTO vööprinterist välja ja paigutavad selle kojamehe vahele.

Mõni hetk pärast VTO digitaalselt allkirjastamist jõuavad andmed selle kohta veebilehele www.parkimine.ee.

VTO abil tehtud fotod laetakse veebilehele kontrolöride tööpäeva lõpus ja viivistasuotsuse saanul on võimalik nendega tutvuda järgmisel päeval. Vaadata saab fotosid, mis on tehtud alates uue süsteemi kasutusele võtmisest.

Fotode vaatamiseks tuleb parkimine.ee-keskkonda siseneda kas ID-kaardiga, mobiili IDga või panga kaudu.

VTOd ja lisadokumente saab vaadata sõiduki omanik, vastutav kasutaja ja juriidilise isiku puhul isik, kes on märgitud B-kaardile.

Tuesday, March 18, 2008

Kuidas mitte parkida talvel!

Video @ internet

Saturday, March 08, 2008

Eesti juhid põhjustavad parkimisega peavalu ka Helsingis

EPL: Eesti juhid põhjustavad parkimisega peavalu ka Helsingis
Lisaks sellele, et Tallinnas püstitavad valesti parkijad aina uusi rekordeid, põhjustavad Eesti juhid parkimisega probleeme ka Helsingis.

Soome ajaleht Iltalehti kirjutab, et kontrolörid määrasid möödunud aastal Helsingis parkimistrahvi 10 000 välismaalasele. Trahvi maksis neist ära 2 237 inimest ehk vaid 22 protsenti rikkujatest, mistõttu jäi linnal saamata 313 000 eurot.

Kuigi ametlikku registrit ei ole, on kontrolöride andmetel suurimad patustajad Eesti autojuhid.

"Nende seas levib jutt, et parkimistrahvi ei pea maksma. Nad lihtsalt kasutavad olukorda ära," rääkis kontrolör Marjo Jumpponen ajalehele.

Jumpponeni sõnul arutati alles üks päev, kuidas Eesti juhtide tegevust takistada. Ühe võimalusena tuli kõne alla korduvalt valesti parkinud juhtid autode teisaldamine.

Thursday, March 06, 2008

Ühisteenuse sõiduk rikub parkimisreegleid

Photo @ WrongParking


EPL: Ühisteenused rikuvad seadust
Tallinna linnapeal Edgar Savisaarel tuleb anda aru, miks linna palgatud Ühisteenused haljasaladele parkimisega seadust rikuvad.

„Busse ja trolle peatatakse teelõikudel, kus on peatumine keelatud, ilma mingisuguse vastutustundeta pargitakse linna teenistuses olevad sõidukid haljasalale ning hoolimatult takistatakse jalakäijate liikumist,” ütles linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Robert Kalm.

Lisaks seadis Kalm küsimuse alla selle, et Ühisteenused kasutavad kollast vilkurit, mis samas teatavasti ei anna luba liiklusseadustiku rikkumiseks.

„Paratamatult jääb mulje, et linna palgal olevad piletikontrolörid eeldavad linnavõimult enda suhtes erikohtlemist,” lausus ta.

Kalm esitas Savisaarele ühistranspordi piletikontrolöride seaduserikkumiste kohta arupärimise.

ÄP: Reformierakond: Miks Ühisteenused pargib haljasalal?
Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni kuuluv Robert Kalm esitas eile linnapea Edgar Savisaarele arupärimise linnavalitsuse poolt palgatud ühistranspordi piletikontrolöride seaduserikkumiste kohta.

„Busse ja trolle peatatakse teelõikudel, kus on peatumine keelatud, ilma mingisuguse vastutustundeta pargitakse linna teenistuses olevad sõidukid haljasalale ning hoolimatult takistatakse jalakäijate liikumist,” märkis Kalm.

Kalm esitas süüdistuse viies punktis:
1. Kas Ühisteenuste töötajad võivad ühistransporti peatada teelõikudel, kus on peatumine keelatud ja kas ühissõiduki juht on kohustatud sõiduki peatama ning kui kaua võib peatumine kesta?
2. Kas Ühisteenuste sõidukid tohivad sõita ja parkida haljasaladel, kõnniteedel ja kergliiklusteedel ning trammiteede ülesõidualadel?
Kui tohivad, siis millisel alusel ja kas neil on veel õigusi, mis erinevad tavaliikleja omadest?
3. Kas Ühisteenuste sõiduk võib kasutada kollast vilkurit?
Kui tohib, siis mis liiki eritalituse sõidukiga on tegemist?
4. Kas peate õigeks, et ühe seaduse rikkumise tabamiseks tuleb rikkuda suurel hulgal teisi seadusi?
5. Kas Tallinna Linnavalitsus on märganud antud probleemi ja selle lahendamiseks midagi ette võtnud?