Thursday, March 06, 2008

Ühisteenuse sõiduk rikub parkimisreegleid

Photo @ WrongParking


EPL: Ühisteenused rikuvad seadust
Tallinna linnapeal Edgar Savisaarel tuleb anda aru, miks linna palgatud Ühisteenused haljasaladele parkimisega seadust rikuvad.

„Busse ja trolle peatatakse teelõikudel, kus on peatumine keelatud, ilma mingisuguse vastutustundeta pargitakse linna teenistuses olevad sõidukid haljasalale ning hoolimatult takistatakse jalakäijate liikumist,” ütles linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Robert Kalm.

Lisaks seadis Kalm küsimuse alla selle, et Ühisteenused kasutavad kollast vilkurit, mis samas teatavasti ei anna luba liiklusseadustiku rikkumiseks.

„Paratamatult jääb mulje, et linna palgal olevad piletikontrolörid eeldavad linnavõimult enda suhtes erikohtlemist,” lausus ta.

Kalm esitas Savisaarele ühistranspordi piletikontrolöride seaduserikkumiste kohta arupärimise.

ÄP: Reformierakond: Miks Ühisteenused pargib haljasalal?
Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni kuuluv Robert Kalm esitas eile linnapea Edgar Savisaarele arupärimise linnavalitsuse poolt palgatud ühistranspordi piletikontrolöride seaduserikkumiste kohta.

„Busse ja trolle peatatakse teelõikudel, kus on peatumine keelatud, ilma mingisuguse vastutustundeta pargitakse linna teenistuses olevad sõidukid haljasalale ning hoolimatult takistatakse jalakäijate liikumist,” märkis Kalm.

Kalm esitas süüdistuse viies punktis:
1. Kas Ühisteenuste töötajad võivad ühistransporti peatada teelõikudel, kus on peatumine keelatud ja kas ühissõiduki juht on kohustatud sõiduki peatama ning kui kaua võib peatumine kesta?
2. Kas Ühisteenuste sõidukid tohivad sõita ja parkida haljasaladel, kõnniteedel ja kergliiklusteedel ning trammiteede ülesõidualadel?
Kui tohivad, siis millisel alusel ja kas neil on veel õigusi, mis erinevad tavaliikleja omadest?
3. Kas Ühisteenuste sõiduk võib kasutada kollast vilkurit?
Kui tohib, siis mis liiki eritalituse sõidukiga on tegemist?
4. Kas peate õigeks, et ühe seaduse rikkumise tabamiseks tuleb rikkuda suurel hulgal teisi seadusi?
5. Kas Tallinna Linnavalitsus on märganud antud probleemi ja selle lahendamiseks midagi ette võtnud?

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

http://img221.imageshack.us/img221/9783/18032008bq2.jpg

Pilt tehtud 18.03.08 kell 17.53 Koidula trammipeatuses.

17:42  

Post a Comment

<< Home