Saturday, December 06, 2008

Väikese m*nniga mees liputamas - Estonia teater dets. (number 17 ZET)

Photo @ Klarika


Thursday, December 04, 2008

Kõnniteele parkijad tõrjusid jalutavad lasteaialapsed pori peale

PM: Kõnniteele parkijad tõrjusid jalutavad lasteaialapsed pori peale
Annelinna linnajaos asuva Poku lasteaia õpetaja helistas eile ennelõunal politsei liiklusliinile 14 900 ning rääkis, et ei saa nelja-aastaste laste rühmaga korralikult jalutada, sest lasteaia ja Anne 77 vahel on kõnniteele pargitud kuus sõidukit ning seetõttu peavad lapsed käima porisel murul.

Lõuna prefektuuri teatel sai liiklusliini operaator nelja auto omanikuga kohe ühendust ning nad lubasid oma sõidukid teise kohta parkida.

Politsei meenutab autojuhtidele, et nimetatud kohas on sõidukite parkimine kõnniteele keelatud. Lisaks ei saa õigusekaitsjad mingil juhul heaks kiita seda, et sõidukeid pargitakse kõnniteedele ning sõidukijuhtide mugavus jalakäijatele ebamugavusi tekitab.

Vestlusest lasteaiaõpetajaga selgus, et jalakäijad mõistavad täiesti parkimiskohtade vähesusest tekkivaid parkimisprobleeme ning üritavad sõidukijuhtide otsustesse mõistvalt suhtuda. Sellest tulenevalt kutsub politsei ka sõidukijuhte üles enne parkimiskoha valikut mõtlema, kas ja kuidas mõjutab tema auto asukoht jalgsi liiklejaid.

Sel moel end vastastikku teise osapoole olukorda asetades on ehk lihtsam leida mõlemaid osapooli rahuldavaid kompromisslahendusi, leidis Ave Lillemäe Lõuna politseiprefektuurist.