Monday, January 22, 2007

Parkimine talveperioodil

Photo @ WrongParking


Fotograafi kommentaar:

Näete siis! Koos suhteliselt sooja talve ja poriga kadus ka inimeste mõistus. Lumi sadas maha, varjas parklasse maha joonistatud jooned ning korraga ei oksa enam keegi parkida, olgugi, et enamus nendest tegelastest pargib seal iga päev. Kaasas olev pilt on see, mida võib näha momendil meie parklas.

(via: http://margo.pri.ee/blog/)

Friday, January 19, 2007

Rendiautode kasutajad ei taha tihti parkimise eest tasuda

EPL: Rendiautode kasutajad ei taha tihti parkimise eest tasuda
Tallinna avaliku tasulise parkimisala operaatori Falck Eesti kontrolörid määrasid parkimiskorra eirajatele eelmisel aastal 51 795 viivistasuotsust, mida on 7962 võrra rohkem kui 2005. aastal.

Falcki teatel väldivad parkimise eest tasumist kõige rohkem rendiautode kasutajad. 2006. aasta viivistasuotsuste saajate esiviisik koosnebki seetõttu autorendiga tegelevatest ettevõtetest.

Enim viivistasuotsuseid – 706 – kirjutati mullu välja ASile Rentacar, järgnesid OÜ Ideal 488 ja OÜ Merrillmann 70 viivistasuotsuse ehk rahvakeeli parkimistrahviga. Suurim eraisikule määratud viivistasuotsuste arv oli eelmisel aastal kuus.

Parkimistasu maksmata jätmise eest määratud viivistasudena laekus linnakassasse 2006. aastal 21,3 miljonit krooni, tunamullusest 3,3 miljoni krooni võrra rohkem.

Parkimisõiguse müügist avalikul tasulisel parkimisalal teenis pealinn mullu 43,8 miljonit krooni. Aastaga suurenes parkimiskorralduse käive 20 protsendi võrra.

AS Falck Eesti korraldab Tallinnas parkimist alates 2001. aastast.

Tuesday, January 09, 2007

Hääleta sinagi selle idee poolt: Parkimistrahvi maksjaks auto omanik

Nagu ma siin mõni postitus tagasi kirjutasin, tegin portaalis 'Täna otsustan mina' (TOM) ettepaneku muuta praeguseid seadusi ja sätteid vastavalt, et saaks valesti parkinutele (mitte ainult neile kes tasulisel alal valesti pargivad, vaid ka neile kes vales kohas või lihtsalt vaslesti pargivad - haljasaladel, invakohtadel jnejne) määrata ilma juhti nägemata trahv auto vastutavale kasutajale/omanikule kui on trahvijal olemas fotosüüdistus valestipargitud masinast. ja trahvi võib määrata kiirmenetluse korras koha peal (nagu seda tehakse praegu tasulise parkimise alal parkimistasu mitte tasunud sõidukitele)

TOM: Parkimistrahvi maksjaks auto omanik

PS. Loe lisaks ka minu sissekannet EPL online lehel

PPS. Hetkel on selle idee poolt häälatanud juba kaks inimest. Hääletamisperioodi lõpuni on jäänud 3 päeva - seega kiirustage.

Lias informatsiooni parkimist puudutava teema kohta leiab selle lehe paremast servast linkide alt