Thursday, March 27, 2008

Tallinlaste kesklinna parkimiskaarte saab vormistada internetis

PM: Tallinlaste kesklinna parkimiskaarte saab vormistada internetis
Tallinna kesklinnas elavad autoomanikud saavad vormistada parkimise soodusluba elektrooniliselt - sisenedes ID-kaardiga, mobiil ID-ga või pangakoodidega vastaval internetilehel.

1.aprillil täitub aasta Tallinna kesklinna tasulise parkimisala piiride laienemisest.

Kesklinna elanikele väljastatud parkimise soodusload kehtivad aasta ja vajavad siis uuendamist.

Tallinna transpordiamet tuletab meelde, et kesklinna elanikele mõeldud parkimise sooduskaarte saab vormistada ka elektrooniliselt.

Internetis parkimiskaardi vormistamisel tuleb arvestada, et eelnevalt kontrollitakse elanike- ja autoregistrist nõutavaid andmeid ja alles seejärel saab elanik e-posti või SMS-iga teate taotluse rahuldamisest.

Taotluse rahuldamise korral tuleb 600 krooni tasumiseks veel kord siseneda samal veebilehel, kus on pangalink viite- ja kontonumbriga.

Luba hakkab kehtima kohe peale ülekande laekumist arvele. Pangaülekande tegemisel tuleb arvestada pühade ja nädalavahetustega.

Enda kasutuses oleva sõiduki parkimiseks on õigus saada aastakaart neil inimestel, kes on rahvastikuregistri andmetel vähemalt ühe aasta Tallinnas elanud, kelle elukoht asub rahvastikuregistri järgi avaliku tasulise parkimisala piires ning kelle nimi koos isikukoodiga on kas mootorsõiduki omaniku, rentniku või kasutajana kantud sõiduki registreerimistunnistusele.

Kui elaniku omandis või kasutuses on mitu sõidukit, on tal õigus saada ainult üks aastakaart.

Parkimiskaardi taotlusi saab sisse anda ka linnavalitsuse teenindussaalis Vabaduse väljak 7 Roosikrantsi tänava poolses infolauas.

Esmaspäeviti kell 8.15-18.00, teisipäev, kolmapäev, neljapäev kell 8.15-17.00 ja reedel kell 8.15-14.00. Vaheaeg kell 12.00-13.00.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home